Home / Forums / DynamiX Support / Image problems – relative URL not working and images uploaded by ftp not appearing

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts

  • Kirsty Young
    Participant

    Having problems with relative URLs for images not working , e.g./wp-content/uploads/2012/01/samplephoto.jpg

    However, working fine if I put the full URL in including the http:1.2.3.4/domainname/wp-content…

    This would be OK if I wasn't going to transfer my co.uk domain name across AFTER I've built the site

    Any settings I've missed that might solve this? Default folder for images is /wp-content/upload in Settings

    Also, as a matter of interest, why do images I drag into these folders via ftp not show up in the Media Library, only those uploaded via the WP interface? Any way of 'asking' WP to look in the folder and catalogue all there, or not worth the hassle and I might as well just upload again via the interface?

    I'm not a techie so be gentle…. Many thanks

    Andy
    Andy
    Keymaster

    Hey Kirsty,

    Are you using a local server? That's the only reason why I can think that wouldn't work – do you have a link to your site?

    Unfortunately that's down to WordPress and not the theme, it maybe worth asking around the WordPress forums how you prompt WP to see those images. 


    Patrick Warren
    Participant

    Images upload via ftp will not show up because that are not “catalogued”. ¬†There is a plugin called “Add from Server” that will let you link files that are on the server:¬†http://wordpress.org/extend/plugins/add-from-server/

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.